Vuurwerk Duitsland

Vuurwerk Verbod Nederland maakt de tongen los.

Het vuurwerk verbod in Nederland is weer een typisch voorbeeld van overhaaste en rommelige besluit vorming door de overheid. We kunnen onszelf niet aan de indruk onttrekken dat de Corona crisis hier misbruikt wordt. Het huidige besluit voelt als een experiment om te kijken wat het vuurwerkverbod voor effect gaat hebben. In eerste instantie is besloten om in Nederland vooral een verkoop en afsteek verbod in te stellen. Al snel kwam het besef dat de achterdeur wagenwijd openstond. De achterdeur naar vuurwerk kopen in Duitsland moet ook nog op slot. Maar gaat dat wel lukken?

Europese regelgeving

Zolang we met Europese regels te maken hebben kan Nederland niet zomaar besluiten om verkoop en vervoer van vuurwerk ook even snel te verbieden. Hierdoor dient op 15 december een wetsvoorstel geaccepteerd te worden welke een invoer verbod in ieder geval mogelijk moet maken. Alhoewel dit al breed wordt uitgemeten in de pers vragen wij ons af of dit überhaupt er doorheen gaat komen. Een dergelijke aanpassingen heeft nogal wat consequenties. Collega Wolff heeft zelfs al een oplossing gevonden voor het geval het invoerverbod er wel komt.

https://www.powned.tv/artikel/vervoersverbod-op-vuurwerk-makkelijk-te-omzei

Verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

Het verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen staat buiten kijf en zal ook niet meer veranderen. Het gaat hier vooral om siervuurwerk. Siervuurwerk dat relatief weinig overlast veroorzaakt. In ieder geval houdt het vuurwerk verbod de gemoederen in Nederland druk bezig deze weken. Ook in Duitsland gingen er stemmen op voor een vuurwerk verbod. Gelukkig was de Duitse overheid wat realistischer. In Duitsland gaf men aan dat het verbieden van vuurwerk niet nodig was.

Wel afstand geen afsteekverbod

Wel is het verboden om met veel mensen bij elkaar vuurwerk af te steken. Zo is het afsteken van vuurwerk op grote pleinen verboden. Bij onze oosterburen kan je wel gewoon met je familie oud en nieuw vieren met mooi vuurwerk. Eigenlijk zoals het hoort. We houden je in ieder geval op de hoogte van een eventueel vuurwerk verbod en de consequenties voor Nederlanders. Ook als er zich nieuwe mogelijkheden voordoen zullen we dat uiteraard melden. Tot die tijd houdt internet en de berichtgeving goed in de gaten.

Maak gebruik van onze Vuurwerk Drive Thru. Vooraf besteld dan volledig COVID-19 proof uitgeleverd!