Vuurwerk Duitsland

Vuurwerk Duitsland regels 2020: Dit staat er in de vuurwerkwet

Vuurwerk Duitsland regels 2020

Het vuurwerkverbod in Nederland is feitelijk alleen een verkoop en afsteek verbod dat zich uitstrekt tot aan de grens met Duitsland. Vuurwerk mag dus wel gewoon verkocht en afgestoken worden als je als Nederlander de grens over gaat. Zolang je in Duitsland blijft hoef je helemaal nergens rekening mee te houden. Op het moment dat je in Duitsland koopt en weer terug naar Nederland rijdt heb je wel te maken met een aantal regels die zetten we hieronder nog maar even op een rijtje.

Je hebt als je in Duitsland koopt en daarna weer terug rijdt naar Nederland dus te maken met zowel de Duitse als de Nederlandse regels op het gebied van vuurwerk. Aangezien de Nederlandse regels strenger zijn dan de Duitse hanteren we hier alleen de belangrijkste Nederlandse regels.

Dit moet je weten als je als Nederlander vuurwerk gaat kopen in Duitsland:

  • Vuurwerk in Duitsland mag alleen worden verkocht op de laatste drie (werk)dagen van het jaar. Het is dus niet zo dat je het hele jaar door vuurwerk kan kopen in Duitsland.
  • Dit jaar zijn in Nederland alle knalvuurwerk en vuurpijlen verboden. Hieronder vallen bijvoorbeeld populaire producten als babypijltjes, singleshot mortieren zoals Thunderkings en Romeinse kaarsen. Ook alle rotjes, knalmatten en knalrollen zijn dus verboden in Nederland en mogen dus niet ingevoerd worden.
  • Nitraten, Cobras en de meeste strijkers waren al verboden in Nederland en mogen dus ook niet worden ingevoerd.
  • Ook categorie 3 (F3) vuurwerk is dit jaar verboden
  • In Nederland mag je maximaal 25 kg per persoon vervoeren. Hou daar dus rekening mee als je het vuurwerk komt ophalen. Het vervoeren en bezit hebben van 25kg vuurwerk per persoon is niet gedekt in het Nederlandse vuurwerkverbod. Dat betekent dat je het mag kopen, je mag het vervoeren naar Nederland, maar het alleen niet mag afsteken.
  • De overheid geeft aan dat ze nog wel bezig zijn met een vervoersverbod en dat dit vanaf 15 december in zou moeten gaan. De vraag is alleen of ze dit rond gaan krijgen. We houden je op de hoogte.
  • Al ons vuurwerk is 100% legaal en voldoet aan alle Nederlandse en Europese regelgeving. Volgens deze regels moeten de producten voorzien zijn van een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Al onze producten zijn voorzien van Nederlandse gebruiksaanwijzingen.
  • Omdat er in China nog wel eens wat misgaat bij productie is het belangrijk om goed te testen en indien nodig partijen af te keuren. Alle producten zijn uitvoerig getest (in veel gevallen zelfs dubbel) en CE gekeurd. Deze CE keuring is verplicht.

Dit jaar is er dus van alles te doen op het gebied van vuurwerk en zijn er verschillen tussen landen. Het is dan ook belangrijk om de berichtgeving in de media hierover goed in de gaten te houden. Wij zullen ook blijven updaten als er zaken veranderen.

Maak gebruik van onze Vuurwerk Drive Thru. Vooraf besteld dan volledig COVID-19 proof uitgeleverd!