Vuurwerk Duitsland

Kwaliteit van Duits vuurwerk: waarop baseer je de uiteindelijke keuze

Wat is goede kwaliteit? Dat is bij vuurwerk vaak lastig te beoordelen en vaak een kwestie van smaak ook. er zijn wel een aantal basis uitgangspunten waar je naar kunt kijken. Deze zetten we hieronder even voor je op een rijtje. Hiermee kun je zelf de kwaliteit van Duits vuurwerk beoordelen en helpt het je om met een iets andere blik naar verschillende soorten vuurwerk te kijken.

Allereerst de veiligheid van Duits vuurwerk is ook in Duitsland een van de belangrijkste punten.

Is een Cakebox of een goeie pot stabiel op het moment dat je hem afsteekt. Met andere woorden is hij zo gemaakt dat hij niet om kan vallen. Door de kracht van de explosies wil het hier nog wel eens misgaan. Kwalitatief goed vuurwerk is er op gebouwd dat je dit veilig kan afsteken.

Ook de kwaliteit van het gebruikte papier voor de tubes kan een punt van aandacht zijn. Hier wordt gerecycled papier voor gebruikt. In sommige gevallen wordt het gebruikte papier tot wel 7 keer gerecycled waardoor de stevigheid van de tubes te wensen overlaat. Kwalitatief vuurwerk gebruikt of hooguit 2 keer gerecycled papier om de tubes de kwaliteit te geven die ze nodig hebben.

Kruitinhoud van Duits vuurwerk.

De kruitinhoud is vaak wettelijk vastgelegd tot een bepaald maximum. Er is niet vastgelegd dat er een minimum hoeveelheid in moet zitten. Sommige producenten hanteren lagere kruit volumes om kosten te drukken. Iets dat je direct ziet in de hoogte van de effecten en de effecten zelf.

Bij knalvuurwerk zie je dat kruitinhoud vaak gebruikt wordt om vooraf te beoordelen hoe hard een knal kan zijn. De cobras 8 met 100 gram flitspoeder zijn hier het meest extreme voorbeeld van. Maar ook categorie 3 vuurwerk bevat meer kruitinhoud dan categorie 2 waardoor de effecten mooier, harder of beter zijn.

De standtijd: hoe lang blijft een effect in de lucht hangen.

Hoe beter de chemicaliën en hoe de manier van rollen bepalen ook hoe snel een effect opbrand en dus zichtbaar is. Hoe strakker gerold hoe langzamer het effect uitdooft. En hoe zuiverder de chemicaliën hoe beter dit brand.

De intensiteit van de kleuren

De zuiverheid bepaald ook de intensiteit van de kleuren, hoe helderder hoe beter de chemicaliën. Recepten van vuurwerk bepalen vaak de effecten en de kwaliteit van een product. Recepten worden vaak steeds verder gefinetuned. Kwaliteit van vuurwerk kan je dus echt wel zien. je moet alleen even weten waarop je dat kan beoordelen.

De snelheid van schieten en de compositie

Welke snelheid zit er in een het schieten en gaat dit volgens een bepaald patroon. De compositie is als het ware een soort handtekening voor compound en cake boxen. Hoe worden de effecten gecombineerd en hoe wordt een finale opgebouwd? Dit vraagt om de nodige pyrotechnische kennis om dit goed te doen.

Naast deze stelregels is het ook vaak een kwestie van smaak. Welke effecten vindt je mooi, wel of geen knal, wil je een cakebox die 2 minuten duurt of wil je het in 30 seconden allemaal wegschieten. Keuze genoeg. Wat we hiermee graag willen meegeven is een handvat om te kijken naar verschillende soorten vuurwerk zodat je wel overwogen een goede keuze kan maken.

Maak gebruik van onze Vuurwerk Drive Thru. Vooraf besteld dan volledig COVID-19 proof uitgeleverd!